Öka medarbetarnas engagemang med autentiskt ledarskap

Anmäl dig här

Öka medarbetarnas engagemang med autentiskt ledarskap

Vilket ledarskap kan väcka medarbetarnas engagemang på djupet – och varför är det så svårt att utöva i praktiken? I detta inspelade online-event får du en överblick över vad forskningen säger, men också personliga berättelser från två framgångsrika vd:ar. Båda har gått från ett beslutsfattande baserat på rädsla att göra fel till ett ledarskap byggt på tillit och öppenhet. Vilket motstånd har de mött, och vad har de lärt sig på vägen?

Screenshot (199)-1


Att som vd närvara vid ett styrelsemöte i London istället för vid sin mormors dödsbädd framstod som en rimlig prioritering för den då 35-åriga Arthur Engel. Mognaden och självinsikten att se vad som är viktigt, och agera utifrån det, kom först senare i livet. Nu coachar han andra ledare till att undvika de misstag han själv begått.

Också Gerhard Bley beskriver sitt tidigare ledarskap som styrt av bekräftelsebehov och osäkerhet, där han gick emot sina inre värderingar. Idag uppmanar han inte bara ledningsgruppen, utan alla sina anställda, att jobba med sig själva genom terapeutiska samtal.

Välkommen att ta del av ett öppenhjärtigt samtal, som visar vägen till ett nytt ledarskap i ett mänskligare arbetsliv – och slår hål på myten om att ”mjuka värden” leder till kravlöshet och sämre affärsresultat.


Föreläsare & moderator:

Ulrika Sedell, beteendevetare och ledarskapskonsult som bland annat har skrivit boken Manlighetskoden, baserad på samtal med 16 toppchefer som gjort upp med förlegade machonormer och istället börjat leda utifrån sina värderingar.

I panelen:

Arthur Engel, tidigare vd för Gant och Björn Borg, numera rådgivare och investerare

Gerhard Bley, vd Kavli, författare till boken Det empatiska ledarskapet

  • 1
    Lär känna dig själv och dina värderingar
  • 2
    Visa dig sårbar som ledare så att andra vågar ta efter
  • 3
    Uppmuntra samspel istället för konkurrens
"När det finns en tydlig riktning och tydliga värderingar, och där medarbetare får förtroende och tillit, så kommer också resultat."
Arthur Engel

Registrera dig här för att titta