Digital hälsodag tillsammans med Benify!

Last updated 2022-07-06

Välkommen till en inspirerande digital hälsodag!

Benifys digitala hälsodag kommer bjuda på en heldag tillsammans med våra samarbetspartners där du får möjligheten att ta del av ett fullspäckat schema med aktiviteter som hjälper dig bli både fysiskt och mentalt stark.   

Du kan när det passar med jobbet hoppa in och ut mellan pass och föreläsningar för att på ett enkelt och smidigt sätt kombinera dagen med ditt arbete.   

Det spelar ingen roll var du är i din aktiva karriär: dagen är till för dig oavsett om du är nybörjare eller proffs.  

Du är redan anmäld via din arbetsgivare och eventet är helt kostnadsfritt att delta på! 

Psst... Om du skulle missa någon del av den Digitala hälsodagen eller om du vill se utvalda delar igen kommer föreläsningar och träningspass finnas tillgängliga on demand i två veckor efter eventets slut.  

  • Datum: 31 Augusti
  • Tid: 09.00-16.00 
  • Klädsel: Träningskläder
  • Språk: Svenskt tal med engelsk text

Click here for the English page

Hållpunkter för dig som medarbetare

 

09.00 Nu kickar vi igång vägen till mental och fysisk styrka 

Den digitala hälsodagen kickar äntligen igång och vi laddar gemensamt upp inför en händelserik dag med både utmanande och givande aktiviteter samt föreläsningar! 

09.05 - 09.35 Hur blir jag mentalt stark?

Tillsammans med Mindfully kommer du bli guidad genom en interaktiv föreläsning om hur du kan bli starkare mentalt. Men vad innebär det att vara mentalt stark? Vilka mentala färdigheter kan vi öva upp och hur gör vi det? Du kommer inte bara få ta del av den senaste forskningen om meditation utan även få meditera i så kallade mikromeditationer för att få med dig verktygen direkt efteråt. Vi ska tillsammans undersöka hur vi kan må bättre och ta klokare beslut med hjälp av meditation.  

09.35 - 10.05 Träning för hela kroppen: Full Body Transformation

Kavla upp ärmarna och häng med på ett intensivt träningspass för hela kroppen tillsammans med SATS. Det här träningspasset kombinerar konditionsträning med styrkeövningar för att hjälpa dig att bygga upp din uthållighet och orka träna både hårdare och längre. Du kan alltid anpassa övningarna till din egen nivå!

10.05 - 10.15 PAUS

10.15 - 10.45 Må bättre med nya matvanor

Missa inte en ögonöppnande föreläsning med Lifesumom vikten av en balanserad kosthållning, vilken påverkan våra kost- och livsstilsval har på vårt välmående samt hur man introducerar nya vanor i sitt liv – och bibehåller dessa! 

10.45 - 11.15 Den bästa träningen är den som blir av

Häng med på ett träningspass som du lätt anpassar till din egen nivå. Träningsinstruktören Linus guidar dig genom alla muskelgrupper i både över- och underkropp. Med Nordic Wellness koncept stairway challenge får du ett effektivt träningspass som är ultimat när man har knappt med tid i vardagen. Du kommer få lagom puls men framför allt härligt tryck i lår, bröst, armar och magmuskulatur. Detta är ett träningspass som passar alla oavsett om du är nybörjare eller proffs! 

11.15 - 11.30 PAUS

11.30 - 12.00 Bli en mästare i padel

I den här föreläsningen* med padelgurun och tidigare tennisproffset Jonas Björkman lär du dig allt om hur du blir en mästare på padel. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller om du har spelat under en längre tid – det här är föreläsningen för dig. 
 
Du kommer få lära dig allt om hur du slår den där perfekta serven och smashen till hur du får till en bra gruppdynamik med din partner. Allting du behöver för att besegra dina motståndare paketerat i en och samma föreläsning! 

*Denna föreläsning är ett urval av Jonas Björkmans kursutbud på Framgångsakademin. 

12.00 - 13.00 LUNCH

13.00 - 13.35 Sexton vägar för ett hållbart liv 

För många av oss spelar jobbet en viktig roll i våra liv. Vi behöver pengar till mat och hyra men jobbet ger oss också en karriär, en mening och en känsla av syfte. Samtidigt är jobbet bara en del av livet och att finna en balans mellan arbete och privatliv är nyckeln för att bli hållbar, stabil och stark. Vi behöver arbete och lek, vi behöver meningsfulla relationer och utmanande arbetsuppgifter och tid för att koppla ur och av.  
 
I denna föreläsning* får du verktyg för att bli mer hållbar som medarbetare och människa. Tillsammans med Framgångsakademin kommer Christina Stielli lära dig metoder och vägar för att få balans runt omkring i livet och inuti dig själv, för ett emotionellt välbefinnande. Du får även verktyg och tips för hur du kan styra motgångar till att de i stället blir en trevlig liten utmaning.  

*Denna föreläsning är ett urval av Christina Stielli kursutbud på Framgångsakademin. 

13.35 - 13.45 PAUS 

 

13.45 - 14.15 Effektiv helkroppsträning för maxad puls 

Julia från Yogobe kommer coachar dig genom ett svettig träningspass för HELA KROPPEN som varvar hög puls med styrkeövningar som utmanar kroppens stora muskelgrupper.

14.15  - 14.45 Vill du ta din löpning till nästa nivå? 

Om svaret är ja, missa inte denna interaktiva föreläsning tillsammans med Runacademy!  

Långdistanslöparen Johanna Bäcklund hjälper dig att utveckla din löpteknik, vilket kommer bidra till att du får ett effektivare och mer skonsamt löpsteg. Detta kommer göra att du både springer snabbare och snyggare i spåret. 

14.45 - 15.00 PAUS

15.00 - 15.30Tuff träning som passar alla 

Ta chansen att köra ett BODYATTACK-pass med Les Mills!  
Detta pass är sportinspirerad konditionsträning som passar alla. Det är ett högintensivt intervallpass där atletiska rörelser kombineras med styrke- och stabilitetsövningar. Du kan anpassa intensiteten i passet utifrån dina egna förutsättningar och alternativa övningar kommer visas.  
Ingen utrustning behövs för detta pass, bara frigör lite utrymme och häng på!

15.30 - 15.55 En rofull stund för kropp och själ   

Avrunda dagen med mjuka rörelser för att ta dig från tankarna i huvudet och ner i kroppen. Ett skönt yogapass med Johanna från Yogobe. Passet börjar ståendes och avslutas liggandes. Du behöver inte byta om och anpassar dina rörelser utefter din egen dagsform.

16.00 BENIFY TACKAR FÖR DAGEN!  

Hälsodagen lider mot sitt slut och vi hoppas att du stänger ner skärmen med ett leende på läpparna och fylld med massor av härlig energi! 

 

Leverantörer/inspiratörer

Picture2

Yogobe - Julia Glutz

Julia är utbildad låg- och mellanstadielärare och jobbar som kostrådgivare och personlig tränare. Rörelse motiverar henne och ger henne kraft. Drivet har alltid varit att hjälpa och stötta, hjälpa människor att må bra, leva länge och skratta mycket. 

Christina-Stielli-1

Framgångsakademin – Christina Stielli 

Christina är författare och organisationsutvecklare, med en stark passion för beteendevetenskap. Hon började sin föreläsningskarriär i skolor och har på senare år blivit ett känt namn inom hållbar, personlig utveckling bland annat med poddar och i TV4 Nyhetsmorgon där hon medverkar i ämnen som rör hållbarhet. Hon har även skrivit två romaner, tre tonårsböcker och tre fackböcker och är på olika sätt alltid aktuell i media.                                               

 

Jonas-Björkman-1

Framgångsakademin – Jonas Björkman

Jonas är före detta tennisproffset som spelat på elitnivå i 18 år. Under hans framgångsrika karriär kom han att vinna Davis Cup tre gånger, han tog hem nio Grand Slam-titlar och blev rankad fyra bäst i världen på singel. När tennisracket lagts på hyllan byttes det snabbt ut mot ett padelracket efter en resa i Portugal under tidigt 2000-tal. Idag tävlar han på elitnivå i Sverige och utomlands, och han har även blivit utsedd till förbundskapten i padel.

 

Fanny-Åhlund-LES-MILLS

Les Mills – Fanny Åhlund

Fanny är tränare och presentatör för Les Mills Nordic i klasserna BODYATTACK®, Les Mills SPRINT®, Les Mills CORE®, Les Mills TONE™ and BORN TO MOVE®. 

 

 

 

 

Signe---Lifesum

Lifesum – Signe Svanfeldt  

Signe har en kandidatexamen i kostvetenskap från Uppsala universitet, där hon även studerat vidare på masterprogrammet Social Science  Food Science & Nutrition. Sedan tre år tillbaka har Signe jobbat som nutritionist på hälsoappen Lifesum som arbetar för att hjälpa människor världen över till ett hälsosammare liv genom bättre ätande. Signe har en bred kunskap inom kost, hälsa och nutrition, och brinner för att hjälpa människor till hälsosammare vanor. 

 

Axel - Mindfully

Mindfully – Axel Wennhall

Axel är medgrundare och meditationslärare i den svenska meditationsappen Mindfully. Han är dessutom författare till boken Meditation – ett inre äventyr. Axel har lett mindfulnessutbildningar på företag som H&M, Fazer, Academedia och Boston Consulting Group. Han arrangerar även kombinerade meditations- och äventyrsresor och ligger bakom podcasten Meditera Mera. Han brinner för att hjälpa människor att leva ett mer närvarande, hälsosamt och kärleksfullt liv. 

              

Linus-Högberg---Nordic-Wellness-2

Nordic Wellness – Linus Högberg    

I rollen som PT-koordinator på Nordic Wellness coachar, inspirerar och utbildar Linus gymkedjans personliga tränare och driver verksamheten framåt. Som tidigare PT har han drygt 7 500 genomförda PT-timmar med Nordic Wellness medlemmar sedan september 2013. Linus har en akademisk utbildning inom träning, kost och coachning via Göteborgs universitet. 

 

 

Landningssida SA - Johanna Runacademy

Runacademy  – Johanna Bäcklund

Johanna är en av Sveriges bästa löpare med SM-medaljer på halvmaraton och maraton. Med sin tid 2.35.10 på maraton kvalade hon 2019 till VM. Johanna är utbildad idrotts- och hälsolärare och har tidigare jobbat som idrottslärare under 6 år. Hon har jobbat på Runacademy sedan våren 2015 som projektledare och teamchef. 

 

 

Johan for Benify

SATS – Johan David Seil

Möt Johan! Denna hårt arbetande träningsentusiast utmanar och guidar dig genom varje repetition. Med sin bakgrund som före detta gymnast, professionell dansare och musikalartist är det alltid showtime i hans klasser. Enligt Johan handlar allt om kontinuitet och viljestyrka, och han ger alltid 100 procent. Så träna med Johan och bli en del av ”the winning team”

 

 

Johanna_Alvin---Yogobe

Yogobe – Johanna Alvin 

Johanna är idrottspedagog, yogalärare, utbildare samt produktionsansvarig på Yogobe, som utnämndes till Årets svenska hälsoföretag 2017. Hon har arbetat med yoga och träning sedan 2006 och ser rörelse som en väg till välmående fysiskt, mentalt och själsligt.  

 

 

 

Fyll på med mer kunskap

Kolla gärna in Benify HR Insights, där vi samlar alla våra e-böcker, rapporter, inspelade webbinarium och kommande event.