Webbinarium: Tid är viktigare än pengar för de anställda

Anmäl dig här

Webbinarium: Tid är viktigare än pengar för de anställda

Tid är viktigare än pengar när anställda önskar sig förmåner, enligt en undersökning som Tidningen Vision har gjort. Arbetsgivare vinner alltså på att ge sina medarbetare möjlighet att ta makten över vardagspusslet.

Healthy_benefits_1

Medarbetarnas förväntningar på förmånspaket förändras. För att du som arbetsgivare ska hänga med i trenderna bjuder nu Benify, i samarbete med fackförbundet Vision, in till ett kostnadsfritt webbinarium och benar ut vilka personalförmåner som efterfrågas inom offentlig sektor och välfärdssektorn.

I det här inspelade webbinariet diskuterar Benifys Malin Börefelt och Tidningen Visions Arash Moktari hur en attraktiv arbetsplats kan möta medarbetarnas förväntningar och önskemål för att behålla viktiga medarbetare och rekrytera nya på kort och lång sikt.

Var? Online – registrera dig via formuläret till höger för titta på webbinariet.

Medverkande:

Arash Mokhtari

arash-mokhtari--610836421-rszww190h190-90

Arash Mokhtari är reporter på Tidningen Vision och Chefen i fokus. Han har mångårig journalistisk erfarenhet från public service och bevakar nu jobbrelaterade ämnen ur medarbetares och chefers perspektiv. Fackförbundet Vision är Sveriges största fackförbund för chefer i offentlig verksamhet och riktar sig både till chefer och medarbetare inom kommun, region, kyrka och välfärd.

Malin Börefelt

Malin-Svedling-Börefelt-Benify-1

Malin Börefelt är senior affärsutvecklare på Benify med stort engagemang för hälsa och kommunikation, gärna i kombination av varandra. Malin tillsammans med sina kollegor ser till att Benify har ett relevant förmånsutbud samt engagerade användare och glada kunder.

Moderator: Charlotta Pelagalli

Lotta profil ny

Webbinariet kommer att ledas av Charlotta Pelagalli. Hon brinner för att stötta offentlig sektor med effektivisering och digitalisering och har arbetat med det i 15 år. I detta webbinarium vill hon lyfta olika perspektiv och vinklar som vi av erfarenhet och studier vet gynnar offentlig sektor när det gäller att behålla och attrahera talang och som stärker arbetsgivarvarumärket hos våra myndigheter, kommuner och regioner.

Varmt välkommen!

  • 1
    Förmånstrender inom offentlig sektor
  • 2
    Hur ska medarbetarnas förväntningar tillgodoses?
  • 3
    Tappar kommun och region mark som attraktiv arbetsgivare?
"Ge mig fri laddning av elbil på jobbet"
ur Tidningen Visions förmånsenkät

Anmäl dig här